Opleidingen

Boek je opleidingsmodule(s) hier!

Opleidingen
Soft Skills Logo

‘Omgaan met diversiteit’

Herkennen en begrijpen van de verschillen in culturen, genders, digitale vaardigheden en beperkingen van individuen binnen een organisatie.

De unieke en toekomstgerichte opleiding ‘Omgaan met Diversiteit’ werd ontwikkeld door een samenwerking van drie toonaangevende organisaties – Inclusive Diversity – Thomas MoreScum Studios vzw en Beyond the Horizon ISSG . Deze opleiding bestaat uit 5 modules van 8u en is ontworpen in opdracht van Europa WSE. Het vormt de standaard voor toekomstige omgang met diversiteit binnen organisaties. Het doel is om medewerkers waardevolle inzichten en vaardigheden met betrekking tot diversiteit beter te leren hanteren op de werkvloer. De vorming gaat door in jouw onderneming, dienst of school, aanpasbaar aan de unieke behoeften en doelstellingen van jouw organisatie.

De prijs bedraagt €3.000,- per opleiding.
–> Inbegrepen:

  • Training door ervaren lesgevers
  • Intakegesprek
  • Opleiding op maat
  • Trainers komen ter plaatse naar locatie van keuze
Combinatielogo EU

Dit artefact valt onder de European Union Public License (EUPL) en dient gedistribueerd te worden onder de meest recente versie van de EUPL. Meer informatie hierover is beschikbaar op EUPL | Joinup (europa.eu).

Omgaan met diversiteit, brochure

Download onze brochure!

De wereld om ons heen is in volle transitie (technologie, digitalisering, klimaattransitie, globalisering, migratie, gezondheidscrisissen, …) en dit vraagt om specifieke vaardigheden aangepast aan de 21ste eeuw.

Klik op de afbeelding om onze brochure in te kijken en/of te downloaden.

Omgaan met diversiteit

5 modules

Module 1 Algemeen

Algemeen

8 uur

Het doel van deze module is om zelfinzicht te bevorderen, vooroordelen en stereotypen te verminderen door het delen van kennis over diversiteit en de impact van discriminatie. Daarnaast streeft deze module ernaar om deelnemers inzicht te geven in de verschillende vormen van diversiteit, waaronder culturele, sociale en genderdiversiteit.

Module 2 Gender

Gender

8 uur

In deze module creëren we bewustzijn over de impact van genderstereotypen en discriminatie op individuen en hun omgeving. We genereren inzicht in de verschillende aspecten van genderdiversiteit en de LGBTQIA+ gemeenschap om een genderbewuste benadering te hanteren.

Module 3 Interculturaliteit

Interculturaliteit

8 uur

Met deze module kunnen deelnemers zich bewust zijn dat een identiteit van een persoon meer is dan zijn etnische herkomst. Vooroordelen en discriminatie verminderen we door kennis te delen, vaardigheden te oefenen en stereotypen in de praktijk te leren doorbreken. 

Module 4 Digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid

8 uur

We creëren bewustzijn over de impact van de digitaliseringskloof op individuen en hun omgeving. We genereren inzichten in de verschillende oorzaken van de digitaliseringskloof en hoe deze aangepakt kunnen worden. Deelnemers krijgen inzicht in de historiek en snelle evolutie van de digitalisering in onze samenleving.

Module 5 Mensen met een beperking

Mensen met een beperking

8 uur

We creëren bewustzijn over de uitdagingen en kansen van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. Vooroordelen en discriminatie verminderen we door kennis te delen, vaardigheden te oefenen en stereotypen in de praktijk te leren doorbreken.

Omgaan met Diversiteit modules overzicht

Vul het contactformulier in voor meer info of om één of meerdere modules te boeken:

De prijs bedraagt €3.000,- per module.

  • Opgelet: de modules 'Algemeen', 'Gender' en 'Digitale Geletterdheid' zijn momenteel volgeboekt!

Graag wil ik volgende module(s) boeken / meer info over: